Bell Schedule

Bishop Lynch High School is on a "block" schedule, meaning that days alternate between "A" and "B." Each class meets every other day for 90 minutes, with a seven minute passing period between classes. There are three scheduled lunches of 45 minutes, and lunch schedules are rotated each quarter.

Regular Block

ACTIVITY Schedule

8:15 am – 9:45 am Period I (90 mins)

9:52 am – 11:22 am Period II (90 mins)

11:22 am – 11:27 am Announcements (5 mins)

11:27 am – 11:43 am Advisory (16 mins)

11:50 am – 2:05 pm Period III (90 mins)

11:50am – 12:35 pm A lunch (45 min. lunches)

12:35 pm – 1:20 pm B lunch

1:20 pm – 2:05 pm C lunch

2:12 pm – 3:42 pm Period IV (90 mins)

07:30 am – 08:30 am Faculty / Staff Meetings

08:15 am – 08:45 am A-Block Activity Meetings

08:50 am – 09:20 am B-Block Activity Meetings

09:25 am – 09:37 am Across Campus

09:37am – 10:52 am Period I (75 minutes)

10:59 am – 11:04 am Announcements
(5 minutes)

11:04 am – 12:19 pm Period II (75 minutes)

12:26 pm – 02:20 pm Period III (76 minutes)

12:26 pm – 01:04 pm A lunch (38 min. lunches)

01:04 pm – 01:42 pm B lunch

01:42 pm – 02:20 pm C lunch

02:27 pm – 03:42 pm Period IV (75 minutes)

Mid-day Schedule

Last Period Assembly Schedule

8:15 am – 9:30 am Period I (75 mins)

9:37 am – 10:52 am Period II (75 mins)

11:00 am – 12:20 pm Mass/Assembly/Announcements

12:27 pm – 2:21 pm Period III (76 mins)

12:27 pm – 1:05 pm A lunch (38 min. lunches)

1:05 pm – 1:43 pm B lunch

1:43 pm – 2:21 pm C lunch

2:28 pm – 3:42 pm Period IV (74 mins)

8:15 am – 9:40 am Period I (85 mins)

9:47 am – 9:52 am Announcements (5 mins)

9:52 am – 11:17 am Period II (85 mins)

11:24 am – 1:30 pm Period III (84 mins)

11:24 am – 12:06 pm A lunch (42 min. lunches)

12:06 pm – 12:48 pm B lunch

12:48 pm – 1:30 pm C lunch

1:37 pm – 3:00 pm Period IV (83 mins)

3:00 pm – 3:42 pm Assembly (42 mins)

friday Schedule

Half day SCHEDULE

8:15 am – 9:40 am Period I (85 mins)

9:47 am – 9:52 am Announcements (5 mins)

9:52 am – 11:17 am Period II (85 mins)

11:24 am – 1:30 pm Period III (84 mins)

11:24 am – 12:06 pm A lunch (42 min. lunches)

12:06 pm – 12:48 pm B lunch

12:48 pm – 1:30 pm C lunch

1:37 pm – 3:00 pm Period IV (83 mins)

8:15 am – 9:05 am Period I (50 mins)

9:12 am – 9:16 am Announcements (4 mins)

9:16 am – 10:06 am Period II (50 mins)

10:13 am – 11:03 am Period III (50 mins)

11:10 am – 12:00 pm Period IV (50 mins)

Colin's Golf Classic

Join us for the Colin's Golf Classic June 2, 2017
>Colin's Golf Classic

Give to BL

BL depends on your generosity! Make a donation today.
>give now

FriarFeed News

Click below for current news.

>more

9750 Ferguson Rd., Dallas, Texas 75228 | 214.324.3607 | FAX 214.324.3600 | Toll Free 888.835.3607